Om Rita Vackert

Teckning Ledsen tjejRita vackert är en hemsida där du får lära dig hur man ritar och målar med betoning på att lära dig rita dekorativt, realistiskt och att hitta din egen stil när du ritar. Jag startade hemsidan Rita Vackert för att jag vill dela med mig av mina kunskaper om allt som har med ritandet och målandet att göra med dig. Min allra största önskan är att inspirera dig till att också börja rita, måla och prova på olika tekniker så du hittar din egen specialitet.

 

 

Detta dels för att det är kul att kunna teckna, men även för att jag innerst inne tror att det finns en stor andel av oss människor som verkligen mår bra av att uttrycka oss i bild. Att rita är ett sätt att uttrycka dig på och få reda på mer om dig själv. Det är ett sätt att utvecklas som människa och framförallt att få känslan av att du skapat och fullgjort något.

 

En annan anledning, och anledningen till att jag döpte denna blogg till Rita Vackert, är för att jag har märkt att det finns en överdrivet stor del av konsten i världen som inte håller särskilt hög klass. Detta är alltså inte en hemsida för dig om du bara vill kladda med färg som ett treårigt barn (även om det med är kul!). Detta är hemsidan för dig om du vill lära dig behärska pennan och bli professionell i ditt utförande. Det betyder inte att allt måste se “realistiskt” ut utan snarare att du lär dig göra något originellt, häftigt, eget och blir den som tar tillbaka skönheten till konsten.

 

För att lära dig detta kommer du behöva en djupare förståelse för hur man ritar och lära dig att få en tillräckligt djup kontakt med dig själv så att du kan få originella idéer. Vilket är något som jag tänker ge dig inspiration till här.

 

Att lära sig rita kommer ta upp en del av din tid, men det kommer också ge dig mycket tillbaka (det kommer ett inlägg om fördelarna med att rita framöver). Jag kommer blanda inläggen på Rita Vackert med tutorials och artiklar. I början kommer du få läsa mycket om blyertsteckning, men jag kommer senare bland annat gå in på målning med bland annat oljefärg, akvarell och digitalt.

 

Jag hoppas att denna hemsida kommer göra så du känner samma glädje som jag gör när jag ser papper, pennor och färg framför mig. Följ även gärna min Youtube-kanal där visar jag videor om hur man ritar och målar.

 

Väl mött,

Jonna

 

Nyhetsbrev


One thought on “Om Rita Vackert

  1. Mr WordPress Reply

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *