Utvärdera 2016

  Vid denna tiden på året älskar jag att ta fram anteckningsblock och pennor och skriva ner vad jag tycker om det gångna året. Vad som har varit bra och vad som varit dåligt. Vad jag har lärt mig och vad jag ska ta med mig in i 2017. Och det slog mig när jag satt och skrev att det här kan man göra med fokus på sitt tecknande och målande med.

   

  När jag skriver ner mina tankar så brukar allt bli klarare, och det som varit dåligt kan vara det bästa jag lärde mig. Det hände nämligen saker som inte var perfekta förra året, men för vem gör det inte det?  Allt kan inte vara bra, men vi kan lära oss av allt.

   

  Jag inspirerades av frågorna i Paula Davis-Laack’s artikel i Psychology Today och ändrade dem till att handla om konst. I den artikeln står det en anledning till varför just den frågan är viktig under varje fråga, men det kommer jag inte skriva mer om här utan det får du läsa på Psychology Today om du tycker det är intressant.

   

  1 När hade du roligast när du ritade och målade? Fanns det ett speciellt motiv? Material? Teknik? Vad var speciellt med den dagen då du tyckte att det var roligast att rita/måla?

   

  2. Vad provade du att göra? Testade du ett nytt material? Ett nytt motiv? Ett nytt sätt att rita?

   

  3. Vad gav dig störst mening med ritandet? Vad var betydelsefullt för dig? Varför ritar du?

   

  4. Hur hanterade du svåra tider? Hur hanterade du tider när du inte kunde rita så som du ville? Eller inte hade den tiden som du behövde för att kunna rita?

   

  5. När var du för hård mot dig själv? Fanns det dagar då du var för hård mot dig själv när du ritade?

   

  6. Vad var det viktigaste du lärde dig om att rita och måla? 

   

  Skriv gärna egna frågor om du har några. Vill du inte svara på alla så kan du välja ut de som du tycket är intressanta. Vill passa på att önska dig ett underbart 2017 och gott nytt år!

   

  Jonna

   

  Gott nytt år

  Nyhetsbrev

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *